News


Gurmaniška Šv. Kūčių gourmet vakarienė Jūsų stalui
Return

Gurmaniška Šv. Kūčių gourmet vakarienė Jūsų stalui



Jaukų Kūčių vakarą praleiskite su artimaisiais, o gardžiomis vaišėmis Jūsų stalui pasirūpinsime mes : 

KŪČIŲ VAKARO DEGUSTACINIS MENIU


1. Tradicinė kviečių, džiovintų vaisių ir riešutų kūčia su akacijų medumi
Seniausias apeiginis Kūčių patiekalas, ateinantis iš pagonybės laikų. Kviečiai ir aguonos simbolizuoja gyvybę bei viltį, medus – šviesą ir dvasinį atsinaujinimą.


2. Eršketo filė su šampano želė ir vėžių uodegėlėmis
Eršketas – senųjų Lietuvos didikų žuvis, kadaise gaudyta Nemune ir Neryje. Prabangos simbolis, dvarų puotų akcentas.


3. Baravykai su čiobrelių želė ir juodųjų triufelių kapučinu
Džiovinti, rauginti ir sūdyti grybai – pasninko pagrindas nuo seniausių laikų. Ši moderni versija jungia tradicinius miško kvapus su šiuolaikinės virtuvės tekstūromis.


4. Jūros druskoje kepti burokėliai su ožkos sūriu ir balzamiko perlais
Burokai – lietuviškų stalų klasika nuo XVI a. Pasninko metu iš jų ruošti barščiai ir salotos. Kepimas druskoje atgaivina senovinį daržovių konservavimo būdą.


5. Matjė silkė su bulvių ir kelmučių salotomis bei grūdėtų garstyčių padažu
Silkė – viena svarbiausių pasninko žuvų nuo viduramžių, kai ji atkeliaudavo iš Hanzos prekybos miestų. Matjė – olandiška jauna (neneršusi) silkė, vėliau paplitusi ir Lietuvoje.


6. Rūkytas ungurys su avokado kremu, juodos duonos trupiniais ir keptais vyšniniais pomidorais
Ungurių rūkymas – senas Kuršių marių žvejų amatas. Tai simbolinis ryšys su vandeniu ir gausa.


7. Burokėlių sultyse marinuota škotiška lašiša su upėtakio ikrais
Ruošta pagal šiaurietišką „gravlax“ principą, ši lašiša primena skandinaviškų kraštų pasninko tradicijas. Burokėliai suteikia lietuviško identiteto ir žemės skonio.


8. Profiterolis su baklažano, Roquefort sūrio ir Provanso žolelių mousse
Virtiniai ir pyragėliai su daržovių ar grybų įdarais per Kūčias buvo įprasti. Šis patiekalas – kūrybiškas tiltas iš senųjų kepinių į šiuolaikinę virtuvę.


9. Pyragėliai su aguonomis, špinatais, fetos sūriu ir džiovintais baravykais
Kepiniai su aguonomis ir grybais – pasninko stalo tradicija. Šiuolaikinis špinatų ir sūrio įdaras atkartoja senąją formą su Viduržemio skonių interpretacija.


10. Spanguolių ir mėlynių želė desertas su migdolų kapučinu
Spanguolių kisielius – vienas tradicinių Kūčių desertų, išaugęs iš avižinio kisieliaus papročio. Šiuolaikinė želė versija atgaivina šią tradiciją nauju pavidalu.


11. Kūčiukai su aguonomis ir aguonpieniu
Kūčiukai (šližikai) – XX a. pradžios paprotys, kilęs iš miltinių apeiginių kepinukų. Aguonpienis – jungties su protėviais simbolis, perduodamas iš kartos į kartą.


12. Džiovintų vaisių kompotas su medaus puta ir aguonų aliejaus lašais
Tradicinis Kūčių vakarienės užbaigimas – vaisių kompotas, simbolizuojantis metų pilnatvę, žemės derlių ir bendrystę prie šventinio stalo.

Karštas patiekalas Žolelių svieste keptas jūros ešerys, įdarytas su tigrinėmis krevetėmis ir Patagonijos kalmarais, su brokoliu stiebais, rozmarine keptomis baby bulvytėmis ir bisque padažu Po pasninko tradiciškai tiekiama šilta žuvies vakarienė. Dvaruose ir miestuose žuvis buvo šventinio pertekliaus simbolis – atgimimo ir šviesos po tamsos ženklas./ 

Rezervuokite : https://imperialrestoranas.lt/products